Salı, Şubat 28, 2006

KISIR



malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 7-8 taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 2 salatalık
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • sıcak su
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay karığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 domates

yapılışı

  • Geniş bir kaba koyduğumuz bulgurun, üzerine kaynamış sıcak suyu bir parmak aşacak kadar koyun. Kabın kapağını kapatıp onu kenarda bırakın.
  • Kısır sıcak suyu çekip şişene kadar yeşillikleri doğrayın. Yeşil soğan, maydanoz, marul ve salatalık küçük küçük doğrayıp onuda bir kenara alın.
  • O arada bulgur biraz ılınmış olacak domates ve biber salçasını sıvı yağın içinde eritin. Sarımsaklarla beraber salçayıda bulgurun içine koyup biraz harmanlayıp yine üstünü kapatıp soğumasını bekleyin. Evet kısır iyice soğumadan başka hiçbir malzeme koymayın.
  • Bulgur soğuduktan sonra eğer servis yapılmıyacaksa bu şekilde bekletin. Servisden yarım saat önce yeşillikler ile bulguru harmanlayın. (yoksa yeşillikler sönüyor) Sırasıyla baharatlarını, limon suyu, nar ekşisi (ki mutlaka ekleyin kısır nar ekşisiz olmaz diyenlerdenim) ve zeytinyağı koyup yarım daire şeklinde kesilmiş domateslerle süsleyin.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa