Perşembe, Şubat 23, 2006

KROKANLI KAREMELLİ PASTA

MALZEMELER
1 adet hazır kek
2 adet karamelli dondurma
1 adet krem şanti
2 su bardağı ceviz
9 kaşık şeker
çikolata
rulo kat

YAPILIŞI
Kekimizin alt tabanını sütle ıslatıyoruz. Karamelli dondurma ve krem şanti tozlarını birbirine karıştırıp arkalarında yazan süt miktarlarını yarı yarıya indirerek pasta kremasını hazırlıyoruz.
Şekeri bir tavada kısık ateşte kaşık değdirmeden şekeri yakmadan eritiyoruz. Şeker eridikten sonra içine elimizle küçültüğümüz cevizleri katıp 3-4 saniye karıştırdıktan sonra mutfak tezgahımız mermer ise mermeri ıslatıp tavayı buraya boşaltıyoruz. Biraz soğuduktan sonra oklavayla bu şekerleri kırıyoruz. Ve krokan oluyorlar. Islattığımız pastanın alt tabanına kremayı koyduktan sonra bolca krokanları serpiştiriyoruz kekin üst tabanınıda sütle ısladıktan sonra kremanın üstüne kapatıyoruz. Kalan kremayı pastanın üstüne bolca sürüyoruz yanlarınada, kalan krokanlarıda üstüne döküyoruz. Rendelenmiş çikolatayıda kenarlarına döküp, rulo katlarla dışını çevirip kurdelayla bağladıktan sonra buzdolabına atıyoruz. Eğer pastayı akşamdan hazırlıyorsanız rulo katları servise yakın dizmeniz gerekiyor yoksa yumuşuyorlar.
Evet artık pastamız servise hazır(yorumlarınızı bekliyorum).......
AFİYET OLSUN.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa