Salı, Mart 07, 2006

ANNEMİN KEREVİZ YEMEĞİ



Annem kereviz yemeğini etli yada tavuklu yapıyor. Sadede oluyor ama bu lezzeti vermiyor. Terbiyelisini de yapıyorlar kereviz yemeğinin ama eriştelisi çok lezzetli oluyor. Eğer bu tarifi denemediyseniz mutlaka deneyin, ben kereviz sevmiyorum diyorsanız bile bir kez olsun yapın derim...
Malzemeler
  • 1 kilo kereviz
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • yarım kilo parça et
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
Yapılışı
  • Eti haşlayın. Pişmesine yakın tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın.
  • Ayrı bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra soğanı ve havucu kavurun. Salçayıda ekleyin.
  • Et ve et suyunu (yemeğin suyu 5 bardak et suyu olacak et suyu yeterli değilse üstünü sıcak suyla tamamlayın) soğan-havuç harcına ekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra kerevizin yapraklarını, iri küp şeklinde kesilen patates, kereviz ve erişteyi yemeğe ekleyin. Patates piştikten sonra yemeği ocaktan alın.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa