Perşembe, Mart 23, 2006

FIRINDA PATATES


Gece saat 21.00 fırına patates attım. Eşim rejimde olmasına rağmen dayanamadı ve 2 tabak yedi.

Malzemeler
  • 7-8 patates
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyun üçe bölün. Fırın tepsisinin içine patatesleri alın üstlerine sıvıyağ gezdirin. Üzerlerine tuz, kırmızıbiber, karabiber, pulbiber ve kekik serpip, harmanlayın. Üstüne tereyağ parçacıkları koyun 200 derecelik fırına atın. Üstü kızarana kadar fırında tutun. Beyaz peynirle sıcak olarak servis yapın.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa