Pazartesi, Mart 27, 2006

İNEGÖL KÖFTE-SOSLU BİFTEK





Haftasonu ilk defa inegöl köfte yaptım. Eşimin yorumu "lezzetine diyecek yok, nefis olmuş". Becerebileceğim konusunda endişelerim vardı ama güzel oldu..
Malzemeler
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 baş soğan
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı kaşar

Yapılışı

  • Kıymaya su, tuz ve galeta ununu koyup yoğurun. 1 gece buzdolabında bekletin en az 6 saat dolapta bekletin.
  • Ertesi gün karbonat ve limonu bir kapta karıştırın köpüren karışımı, rendelenmiş soğanı ve kaşarı kıymaya ekleyin.
  • İyice yoğurduktan sonra köftelere şekil verin. Tekrar buzdolabında dinlendirin.(en az 4 saat)
  • Pişirmeden 10 dakika önce köfteleri dolaptan çıkartın. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Soslu Biftek

Malzemeler

  • yarım kilo biftek
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızıtoz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

  • Yağ, salça, ezilmiş sarımsak ve tüm baharatları bir kabın içinde karıştırın
  • Bu sosun içine biftekleri yatırın. 1 gece bu sosun içinde dolapta bekletin.
  • 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

1 Yorum:

saat: 12:46 ÖS , Anonymous ismigül dedi ki...

akşama bu tariflerini yapacağım Ben sarımsak koymayı unutmuşum ama onun yerine ince ince soğan doğradım ve birazda yoğurt koydum sosun içine . Buzdolabında beni bekliyorlar. Bakalım güzel olacakmı.Patatesler çok iştah açıcı görünüyor. Öğlen saatindede bunlara bakınca hiç iyi olmuyor. Tariflerini bizimle paylaştığın için teşekkürler .

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa