Perşembe, Mart 16, 2006

İRMİK HELVASI


Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Limon
  • Fıstık
  • Ceviz

Yapılışı

Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya alıyoruz.Şerbet için;su ve şekeri kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra yarım limon sıkıp, biraz daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Soğuması için bir kenara koyuyoruz.
Bence, şerbet ılık olunca diğer işlemi yapmaya başlayın. Çünkü bir türlü şerbet soğumuyor. Buzdolabına koysak bile zor soğuyor.Haberiniz olsun :)
1 paket margarini eritiyoruz. İrmik ve yağı birlikte kavurmaya başlıyoruz. Lezzetli olması için en küçük gözde ve kısık ateşte sabırla sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Fıstıkları irmik ile beraber koyuyoruz. 45 dk. bu şekilde kavuruyoruz. İrmik kahverengi şeklini alıyor. Üzerine soğuk şerbeti döküp 15 dk daha bu şekilde şerbeti çekmesini sağlıyoruz.Daha sonra ateşten alıp yarım saat soğutuyoruz. Üzerine ceviz ile süsleyebilirsiniz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa