Pazartesi, Mart 27, 2006

KARIŞIK KURABİYE



Tüm mazemeleri karıştırıp da kurabiyeye katabilirsiniz. Ben ayrı ayrı yaptım yoksa çok şekerli oluyor. Çok şekerli kurabiye sevenler için tüm malzemeler bir arada kullanılabilir. Ben aşağıda verdiğim malzemenin yarısını kullandım tam olarak 18 kurabiye çıkıyor.

Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • yarım su bardağı doğranmış kayısı

Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki margarini bir kaba alın. İçine yumurtayı, şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı katıp alabildiği kadar un ile yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru üçe bölüp bir kısmını üzümle yoğurun. Yağlanmış tepsiye dizin. Üstünüde üzümle süsleyin.
  • Diğer kalan iki parça hamurunda bir parçasını kayısı, bir parçasını damla çikolatayla yoğurun. Üzerlerini süsleyin.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırına atın. Üstleri çok hafif pembeleşince fırını kapatın. Fırının içinde 10-15 dakika kadar tutun.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa