Cuma, Nisan 28, 2006

ARZU'NUN MANTISI


Malzemeler
  • 2 yumurta
  • yarım kilo kıyma
  • un
  • 2 baş soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber ve kırmızı biber
  • yoğurt
  • 2 adet sarmısak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı

  • Unu çukur bir leğene eleyin. İçine yumurtayı ve tuzu koyun, ılık su ile yoğurun. Oldukça sert bir hamur elde edin. Yalnız hamurun güzel açılabilmesi için çok iyi yoğurulmuş olması gerekiyor.(arzu göz kararı kullanıyor unu o yüzden ölçü veremiyorum)
  • Hamuru yuvarlak bezeler haline getirip dinlenmeye bırakın. Yarım saat kadar dinlenmesi yeterli.
  • Bu arada kıymayı, soğan, sarımsak, tuz, kırmızı biber ve karabiber ile karıştırın.
  • Bezeleri yufka şeklinde açın. Kareler şeklinde kesin. Karelerin boyutunu kendiniz belirleyebilirsiniz.
  • Sonra kıymalı harcı karenin ortasına yerleştirin. Bohça şeklinde kapatın. Dört kenarı açılmasın diye sıkı bir şekilde birbirine yapıştırın.
  • Ocakta bir tencerenin içinde tuzlu suyumuz kaynasın. Mantıları suyun içine salın. Orta ateşte yavaş yavaş pişirin.
  • Piştikten sonra suyunu süzerek tabaklara alın. Hafif soğuduktan sonra üstüne sarımsaklı yoğurt dökün.
  • Tavada sıvı yağ ve salça ile sos yapın. Ve yoğurtun üstüne dökün. İsteğe bağlı olarak kekik ve nane ile süsleyin.

3 Yorum:

saat: 9:20 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

 
saat: 10:29 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»

 
saat: 3:55 ÖS , Anonymous keri dedi ki...

türkçe sitede ingilizce yazılar döktürmüşsün, olmaz ki..lütfen herkesin anlaması için çeviri yapın:) bu arada arkadaşım mantı nefisti ellerine sağlık..

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa