Perşembe, Nisan 13, 2006

CEVİZLİ KURABİYE


Emine Beder'in yemek kitabındaki cevizli kurabiyeyi ölçülerini yarıya indirerek denedim. Aşağıdaki ölçülerden 18 tane kurabiye çıkıyor. Çok lezzetli ve kolay bir kurabiye tarifi...

Malzemeler
  • 3 bardak un
  • 1,5 kaşık süt
  • yarım paket margarin
  • yarım bardak şeker
  • yarım bardak parça ceviz
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • 1 yumurta sarısı

Yapılışı

  • Unu bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın.
  • Oda sıcaklığındaki margarini, sütü, şekeri, k.tozu ve vanilyayı ekleyin. Özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • İçine parça cevizleri ekleyin tekrar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarladıktan sonra üste gelecek tarafını yumurta sarısına ve şekere bulayın. Ceviz parçalarıyla süsleyin.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Fırın kapattıktan sonra kurabiyeleri 10 dk.kadar fırından çıkarmayın.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa