Perşembe, Nisan 20, 2006

ELMALI MUHALLEBİ


Ben elmaları 25 dk. kadar kaynattım. Elmalar biraz yumuşadı. Eşim elmaların biraz daha sert olursa daha güzel olacağını söyledi. O yüzden aşağıdaki tarifde 15 dk. kadar kaynatın diye belirttim. Şık bir elma tatlısı... Bir sonraki denemem ayvayla olacak (buda eşimin fikri) bakalım nasıl olacak...

Malzemeler

  • 4 tane orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı un
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket krem şanti

Yapılışı

  • Elmaların orta çekirdek kısımlarını elmaları parçalamadan (kabak oyacağı kullanabilirsiniz) çıkarın. Kabuklarını soyun. Tencereye dizin. Elmaların ortalarına 1 yemek kaşığı şeker ve 1 çay bardağı su koyun. 15 dk kadar elmaları kısık ateşte kaynatın.
  • Elmaları soğumaları için bir kenarda tutun. Ayrı bir tencerede süt, un, yumurta, vanilya ve şekeri tel çırpıcı ile çırptıktan sonra ateşe koyun. Kaynayıncaya kadar karıştırın. 5 dk. kadar kaynattıktan sonra ateşten alın. Ilınmaya bırakın. Ilınan muhallebinin içine krem şantiyi toz halinde döküp, karıştırın.
  • Kırılmış ceviz ve tarçın karışımını elmaların ortalarına, muhallebiyide elmaların üstüne dökün ve isterseniz ceviz ile süsleyin.
  • 1 saat kadar buzdolabında dondurduktan sonra servis yapın.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa