Cuma, Nisan 21, 2006

ETLİ BİBER DOLMASI


Yazdan dolmalık biberleri atmıştım dondurucuya. Onları kullanıyorum. Pratik oluyor ve hemen elinin altında olduğu için kolay oluyor.

Malzemeler
  • 10 adet dolmalık biber
  • 200 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Yapılışı

  • İnce kıyılmış soğanı, kıymayı, maydanozu, pirinç, domates salçası, yağ, ve baharatları bir kapta güzelce karıştıralım.
  • Benim derin dondurucuda olan dolmalık biberlerimi kullandım. Çözdürmeden sadece bir sudan geçirin ve kıymalı harcı biberlerin içine doldurun.
  • Üzerlerini domates parçalarıyla kapak yapın. Ve yayvan bir tencereye dizin.
  • Salçalı sıcak suyu dolmaların üstüne gelecek şekilde koyun.
  • Orta ateşte pişirin.

3 Yorum:

saat: 9:19 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

 
saat: 10:16 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

 
saat: 10:18 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa