Çarşamba, Nisan 05, 2006

GÜVEÇTE ETLİ KURUFASULYE


Yanına pilav ve turşu dayanılmaz bir yemek...

Malzemeler
  • 1 su bardağı kurufasulye
  • 1 kuru soğan
  • yarım kilo kuzu parça et
  • 1 yemek kaşığı domates salçesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz, pulbiber

Yapılışı

  • Kurufasulyeyi bir gece önceden üstünü örtecek hatta 3-4 parmak aşacak kadar su koyun içinde bekletin.
  • Ertesi gün şişen fasulyeleri yumuşayana kadar içindeki suyla birlikte pişirin. Eğer su az gelirse kaynar su ekleyin.
  • Etleri ayrı bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın.
  • Soğanı doğrayın ve kavurun. Domates ve biber salçaları ekleyin. İçine etleri alın, biraz soteleyin. Etlerin üstüne çıkacak kadar su koyun.
  • Kaynayan suyun içine fasulyeleri salın ve tuzunu ekleyin. Yemeğin suyu fasulyelerin üstünü örtecek kadar olsun. Etleri haşladığımız suyu kullanın yetmediği takdirde ilave edin.
  • 10 dk.kaynadıktan sonra küçük güveç kaplarına koyun. Ve 200 derece ısıttığımız fırına atın. Fırında suyunu hafifce çekene kadar kaynatın.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa