Çarşamba, Nisan 05, 2006

KADAYIF DOLMASI


Malzemeler
  • yarım kilo kadayıf
  • yarım paket margarin yada tereyağ
  • 300 gr. ceviz
  • 4 bardak su
  • 4 bardak şeker
  • 1 yemek kaşığı limon

Yapılışı

  • 1 paket margarini eritin kadayıfın üstüne dökün. Güzelce, yağla kadayıfı harmanlayın.
  • Avuç içi büyüklüğünde parça koparıp avucunuzun içine yayın. İçine cevizi katın.
  • Kenarlarından toplayarak dolma gibi sarın. Avuç içinizde yapmak zor gelirse, bir tabağın içinde de deneyebilirsiniz.
  • Yağlanmış tepsiye dizin ve 180 derecelik fırına atın. Üstü kızarana kadar pişirin.
  • Şerbeti için 4 bardak su ve 4 bardak şekeri kaynatın. Şerbeti ocaktan indirmeye yakın limonu ekleyin.
  • Ilık şerbeti, sıcak kadayıfın üstüne dökün. Tatlı soğuduktan sonra kaymak yada krem şantiyle süsleyin.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa