Çarşamba, Nisan 05, 2006

LAHMACUN


Annemin sofrasındaki tariflerden biraz gecikmeli olsada lahmacundan başlamak istiyorum. Ev usülü lahmacunumuz mutlaka sıcak yenmesi gerekiyor.

Malzemeler

hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

içi için:

  • 300 gr.kıyma
  • 2 kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • tuz
  • karabiber-pulbiber

Yapılışı

  • Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker, yarım çay bardağı ılık suyla ıslatın.
  • Maya kabarınca unun içine tuzla birlikte alın ve güzelce yoğurun. Hamuru bir kenarda kabarıncaya kadar bekletin.
  • İçini hazırlarken kıymayı bir kaba alın, içine rendelenmiş domates ve soğanı, ince ince doğranmış biberleri ve baharatları ekleyin.
  • Hamuru tabak büyüklüğünde yada tavanız büyüklüğünde açın. Tavaya fırçayla sıvıyağı sürün. Hamuru tavaya alın, içine 1,5 kaşık kadar(isteğinize bağlı) kıymalı içi yayın.
  • Kısık ateşte tavanın üstü kapalı şeklide altı hafif kızarana kadar pişirin.
  • İçine yeşillik ekleyin ve sıcak olarak sarıp servis edin.

1 Yorum:

saat: 10:13 ÖÖ , Anonymous AYNUR dedi ki...

mrb keriman abla sonunda yazabildin aynur diyişlerini işitebiliyorum.biraz geç oldu ama kusura bakma. Bence her bayanın böyle bir site yapması gerekir.Çok güzel olmuş özellikle elmalı turtan zaten bana söz verdin dimi keriman abla :) güzel tariflerini bekliyoruz kolay gelsin.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa