Çarşamba, Nisan 05, 2006

MERCİMEKLİ YAZ KÖFTESİ


Annem bu tarifi tat-bak dergisinde görmüş, ilgisini çekmiş. Hep "kırmızı mercimekten yapılıyor, bakalım yeşil mercimekten nasıl olacak" demiş. Değişik tatlara açık olan insanlar için denemeye değer.

Malzemeler
  • 2 subardağı yeşil mercimek
  • 1,5 subardağı ince bulgur
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 kuru soğan
  • 1 bağ taze soğan
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 demet maydanoz
  • karabiber-tuz

Yapılışı

  • Mercimeği 1 saat ılık suda bekletin. 1 saat sonra süzün, üstünü örtecek kadar su koyun ve haşlayın.
  • Haşlandıktan sonra altını kapatın ve hemen içine bulguru, kimyonu, karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatın bir kenarda dinlenmeye bırakın.
  • Tavada margarini eritin, zar şeklinde doğradığınız soğanı kavurun. İçine maydanoz ve yeşil soğanı koyun ve karıştırın.
  • Mercimekli-bulgur harcının içine katıp malzemeler ezilene kadar güzelce karıştırın.
  • Elimize soğuk suyla ıslatıp köfte şekli verin.


1 Yorum:

saat: 1:07 ÖS , Anonymous dileks dedi ki...

aa nasıl olduğunu çok merak ettim gerçekten bazen böyle değişik deneyince harika tadlar ortaya çıkıyor www.blogcu.com/dileks

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa