Çarşamba, Nisan 19, 2006

PAÇANGA BÖREĞİ


Dün akşam işyerinden çıkmadan önce Murat uğradı. Kayseri'ye gidiyorum en çok paçanga böreğini özledim diyerek gitti. Canım bir paçanga böreği istedi. Akşam eve kendimi atar atmaz yapıverdim. Ama yok böyle bir lezzet...

Malzemeler
  • 2 yufka
  • 200 gr. pastırma
  • 8 dilim kaşar
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

Yapılışı

  • Pastırmaları tavada sıvı yağda 1-2 dk kızartın.
  • Yufkaları 4'e bölün. Geniş taraflarında pastırmaları dizin. Pastırmaların üstünede dilim kaşarları koyun. Sigara böreği sarar gibi ama daha geniş şekilde sarın.
  • Yumurta ve arkasından galeta ununa bulayın.
  • Teflon tavada çok az yağda kızartın.

2 Yorum:

saat: 4:51 ÖÖ , Anonymous Ferda dedi ki...

Merhaba :)
Ne iyi yapmışsın da bir yemek günlüğü açmışsın,ellerine sağlık maharetlim :) Hayırlı olsun - eşim istediği için en kısa zamanda bu paçanga böreği tarifini deneyeceğim - diğer tariflerini de denerim elbette... bu arada kurdele bağlanmış o güzel görünümlü pastanın tarifi yazmıyor mu yoksa ben mi bulamadım ?

 
saat: 2:59 ÖS , Blogger Maharetlim dedi ki...

Merhaba,
Teşekkür ederim.Sağol yorumlarınla bana destek olduğun için. O pastanın tarifi resmin üstünde, paçanga böreğini mutlaka dene çok kolay ve lezzetli sevgiyle kal.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa