Perşembe, Nisan 27, 2006

PATLICANLI BÖREK


Benim dondurulmuş patlıcanlarım vardı onu kullandım. Yazdan atmıştım haşlayıp dolaba. Çıkarttıktan sonra biraz suyun içinde tuttum çözülsün diye. İlk defa patlıcan dondurmuştum tadının nasıl olacağından emin değildim. Tadı taze patlıcan gibiydi hiçbir değişiklik yoktu.
Malzemeler
  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 3 adet yufka
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı

  • Patlıcanları küp küp doğrayın, sıvı yağda kızartın.
  • Domatesleri kavurduktan sonra kızarmış patlıcanları içine atın. 2 dk kısık ateşte karıştırın.
  • Altını kapattıktan sonra tüm baharatları koyun ve ılınmasını bekleyin
  • Küçük bir kapta süt ve yağ karışımını hazırlayın. Yufkanın içine sütlü-yağ karışımını fırça yardımıyla yayın.
  • Yufkayı ikiye bölün. Patlıcanlı harcı yufkanın içine serpiştirin.
  • Geniş kısmından başlayarak sarın. Gül şekli verin, yağlanmış tepsiye koyun. Diğer yufkayıda gül şekli verdiğimiz yufkanın etrafına dolayın. Patlıcanlı harç bitene kadar devam edin.
  • Üstüne yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotuyla süsleyin.
  • 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Not: Patlıcanlı böreğin yanında beyaz peynir çok güzel gidiyor.

5 Yorum:

saat: 9:09 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Really amazing! Useful information. All the best.
»

 
saat: 9:19 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

 
saat: 9:20 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»

 
saat: 10:18 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

 
saat: 10:29 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
»

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa