Perşembe, Mayıs 25, 2006

EKMEK BÖREĞİ

Bu tarifi ilk defa denedim. Lezzet dergisinden ekmek böreği. Yine bayatlamış ekmekleri değerlendirmek için yapabileceğiniz lezzetli çok güzel bir tarif ...

Malzemeler
  • 6-7 dilim ekmek
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • yarım çay bardağı tereyağ
  • 6-7 tane sosis
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • yarım demet maydanoz

Yapılışı

  • Ekmeklerin kabuk kısımlarını keserek çıkarın. 1,5 bardak sütle ıslatın.
  • Sosisleri küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  • Hazırladığımız malzemeleri geniş bir kaba alın. Yumurta, peynir ve eritilmiş ılık tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
  • Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa