Perşembe, Mayıs 25, 2006

EKMEK PİZZASI


Buzdolabım bayatlamış ekmekle doldu. Ekmeklerim bayatlayınca hemen ekmek pizzası yapıyorum. Genelde sabah kahvaltılarında sıcak sıcak çok lezziz oluyor ayrıca bayat ekmeklerimizde değerlenmiş oluyor. Hangi ekmek olursa olsun farketmiyor beyaz, kepekli, tost ekmeği karışık hepsini kullanabilirsiniz. Sosis, sucuk elinizin altında ne varsa her ikisini beraberde harca katabilirsiniz.

Malzemeler
  • 15 dilim ekmek
  • 1.5 su bardağı süt
  • yarım bardak beyaz peynir
  • 7-8 tane sosis
  • 15 tane siyah zeytin
  • 3 tane orta boy domates
  • 3 tane yeşil biber
  • 10 tane yeşil zeytin
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • tuz-karabiber
  • kırmızı toz ve pul biber

Yapılışı

  • Yağlanmış fırın tepsisine ekmek dilimlerini dizin. Sütle özellikle kenar kabuk kısımlarını ıslatın. Ekmeklerin üstüne küçük tereyağ parçacıkları koyun.
  • Domatesi rendeleyin, biberleri incecik doğrayın. Sosisleri halka şekilde doğrayın, zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın. Beyaz peyniri ezin ve tüm baharatları, yarım su bardağı süt ilave edip malzemelerle karıştırın.
  • Harcı ekmeklerin üstüne yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak yada ılık olarak servis yapın.


0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa