Salı, Mayıs 23, 2006

FİNCAN BÖREĞİ



Fincan böreğini ilk defa kıymalı denedim. Asıl bu böreğin sahibi ablam. Kuşbaşı et yada tavuk eti kullanır ablam. Bence en çok kuşbaşı et yakışıyor bu böreğe...

Malzemeler

  • 3 yaprak yufka
  • 300 gr. kıyma
  • 2 konserve bezelye
  • 4 havuç
  • 5 orta boy patates
  • salça
  • kaşar
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • kırmızı toz ve pul biber
  • tuz, karabiber

Yapılışı

  • Patates ve havuçları küp küp kesilecek şekilde haşlayın. Ben taze patatesi kabuklarını güzelce yıkayıp, havucunda kabuklarını soyduktan sonra aynı tencerenin içinde haşladım.
  • Ayrı bir tencerede kıymayı kavurun.
  • Tencereye sıvı yağ dökün. 2 yemek kaşığı salçayı kavurun. Kavrulmuş kıyma, havuc, patates ve bezelyeyi tencereye alın ve tüm baharatları ilave edin. 5-6 dk kavurduktan sonra ocaktan alın.
  • Böreğimizin içi hazır. Yufkaları sigara böreği saracak şekilde 6'ya kesin. Orta boy fincan kasede olabilir. Yufkayı kasenin içine yerleştirin. Bezelyeli malzemeyi böreğin içine 2 yemek kaşığı kadar koyun. Üstünü yanlardan sarkan yufkayla kapatın ve fincanı ters çevirerek yağlanmış tepsiye alın. Katlanmış tarafı zemine gelsin.
  • Sos için 3 yemek kaşığı salça ile 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile kaynatın. Sos hafif koyu olsun.
  • Sos soğuduktan sonra yufkaların üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar ile süsleyin. 180 derecelik fırında böreklerin üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa