Pazartesi, Mayıs 22, 2006

FIRINDA TAVUK



Fırın torbasında 1 saat kadar pişirdiğim tavuk nefis oldu. Tavuğa parlaklığını sağlayan ise sosundaki limon ve şeker...

Malzemeler

  • 1 orta boy tavuk
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 limon suyu
  • tuz-karabiber
  • kırmızı toz biber
  • pul biber

Yapılışı

  • Tavuğu güzelce yıkayın.
  • Sarımsağı ezin, limon suyu, salça kekik, şeker, sıvı yağ ve tüm baharatlerı güzelce birbirine karıştırın.
  • Fırça yardımıyla tavuğun hertarafına içine dışına sürün.
  • Buzdolabında ben 1 saat kadar beklettim. Ne kadar uzun bekletirseniz o kadar lezzetli oluyor.
  • Fırın torbasının içini 1 kaşık unla unlayın. Bir köşesini makasla kesin. Tavuğu içine yerleştirin. Ağzını kapadıktan sonra. Üstünede birkaç tane delik açın.
  • 200 derecelik fırında 1 saat üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.

2 Yorum:

saat: 4:27 ÖS , Blogger zinyilmaz dedi ki...

Harika görünüyor.Fırınım olsa hemen yaprım.Fırında olmayan ama hafif şeylerde yaparsan sevinirim. Bu arada şeker yazmışsın. Tadı tuhaf olmazmı şeker konulunca?

 
saat: 4:52 ÖS , Blogger Maharetlim dedi ki...

Canım bence sen en kısa zamanda bir fırın al:) Şeker tadında hiçbir değişiklik yapmıyor yani şeker tadı gelmiyor. Sadece tavuğa limon ve şeker güzel bir parlaklık ve lezzet veriyor.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa