Pazartesi, Mayıs 15, 2006

HAVUÇLU PİLAV

Kayınvalidemin pilavları çok güzel oluyor, özene bezene hazırlar. Hani derler ya tam düşmüş diye işte onlardan bir tanesi...

Malzemeler
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 baş soğan
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tereyağ
  • 1 tane havuç
  • 1 çay bardağı sarı üzüm
  • 1 çay bardağından biraz az arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon (pirincin beyaz olması için)

Yapılışı

  • Pirinci ayıkladıktan sonra ılık suyun içinde tuz ve limon ile 1 saat kadar bekletin.
  • Soğanı incecik kıydıktan sonra, sıvıyağ ve tereyağ ile kavurun. Soğan biraz kavrulduktan sonra havucuda uzunlamasına ince kıydıktan sonra soğanla birlikte kavurun.
  • İçine sarı üzümleri koyun ve kavurmaya devam edin.
  • Pirinci yıkayıp, süzdükten sonra arpa şehriye ile birlikte tencereye alın. Tuzunu koyun, ve kavurmaya devam edin
  • Pirinç taneleri şeffaf olana kadar devam edin. Daha sonra suyunu ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Yarım saat kadar tencerenin etrafını sarın ve pilavı dinlendirin.


4 Yorum:

saat: 12:08 ÖÖ , Anonymous Ferda dedi ki...

Bunu denedim-eşim çok beğendi. sık yaptıklarım arasında yerini alacak gibi gözüküyor.

paçanga böreğini de denemiştim-güzel olmuştu ama bayağı ağır bir börek-1,5 tanesini sabah yiyorsun akşama kadar canın bisey yemek istemiyor!öyle tok tutuyor yani- tam ramazanda sahurda yenecek bişey...bir de susatmasa :)

 
saat: 4:56 ÖS , Blogger Maharetlim dedi ki...

beğendiğine çok sevindim. Evet paçanga böreği ağır bir börek ama çok lezzetli. Fırında da kızartmayı deneyebilirsin. Daha hafif olabilir. Evet iftar davetleri için de uygun olur güzel bir fikir...

 
saat: 10:18 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Really amazing! Useful information. All the best.
»

 
saat: 10:29 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Hallo I absolutely adore your site. You have beautiful graphics I have ever seen.
»

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa