Perşembe, Mayıs 25, 2006

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

Elinden midir bilmem ismigül'ün yaptığı yemekler ve börekler çok lezzetli oluyor. Ellerine sağlık arkadaşım...

Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • yarım kilo ıspanak
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı peynir (lor-beyaz peynir)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
  • Kırmızı biber

Yapılışı

  • Ispanakları ayıklayın, yemeklik doğrayın, peyniri rendeleyin biraz sıvıyağ ve baharatlarını koyup, karıştırın. (ıspanağı çiğden yapıyoruz)
  • Ayrı bir kapta yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırın.
  • Yufkayı serin içine sütlü sostan kaşıkla gezdirin. Yufkayı dörde bölün.
  • Her bir parçanın geniş tarafına hazırladığınız ıspanaklı harçtan koyun ve gül şeklinde sarıp, yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine kalan sosdan dökün ve susam serpin. 200 derecelik fırında 25-30 dk. üstü kızarana kadar pişirin.
  • Tepsiyi fırından çıkarıp üstüne çok az su serpip, diğer fırın tepsisiyle üstünü kapatın.

1 Yorum:

saat: 11:04 ÖS , Anonymous  dedi ki...

gel sen ne çektiğimi birde bana sor:))))

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa