Salı, Mayıs 16, 2006

KABAK BÖREĞİ


Kabak böreği deniliyor ama aslında şerbetli bir tatlı. Börek denilince insanın aklına tuzlu börek geliyor ama değil...

Malzemeler

hamuru için

  • yarım kilo süt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • un

iç malzemesi için

  • 1 su bardağı ceviz
  • yarım kabak
  • 1 su bardağı şeker
  • sıvı yağ

şerbeti için:

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Yapılışı

  • Süt, tuz, yumurta alabildiğince un ile yumuşak bir hamur elde edin. 1 saat kadar hamuru dinlendirin.
  • Kabağı rendeleyin. Hamuru ince yufka şeklinde açın. Yufkanın hertarafına kabakları serpin. Kabakların üstünede 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve 1 su bardağı kadar şeker serpiştirin. İsteğe bağlı olarak (bence kesinlikle katın) 1 su bardağı ceviz serpiştirin.
  • Hamuru iki tarafından yuvarlayın ve gül şekli verin büyük bir parça elde etmiş oluyorsunuz. İsterseniz öylece bırakıp hamura devam edebilirsiniz, isterseniz diğer yufkayı etrafına sarabilirsiniz.
  • Hamurların üstünede 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürün.
  • Üstü kızarana kadar pişirin.
  • Şerbeti için ise 1.5 bardak şeker ile 1 su bardağı suyu kaynatın.
  • Her ikiside ılık olacak, şerbeti pişen böreğin üstüne boşaltın. Tepsinin üstünü kapatıp şerbeti çekip soğuyana kadar bekletin.

3 Yorum:

saat: 9:09 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Your website has a useful information for beginners like me.
»

 
saat: 9:19 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

 
saat: 9:20 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Great site lots of usefull infomation here.
»

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa