Çarşamba, Mayıs 17, 2006

PATATESLİ MANTAR


Bir gece önceden hazırladım. Akşamda üstüne kaşar serpip fırına attım. Hem taze yemeğimiz oldu, hemde çabucak yemeğimiz hazır oldu.

Malzemeler
  • yarım kilo mantar
  • 1 büyük boy soğan
  • 6 tane orta boy patates
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • karabiber- kırmızı pul biber
  • sıvıyağ
  • kekik-tuz

Yapılışı

  • Patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri ezin ve püre haline getirin. İçine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pul biber serpin ve karıştırın.
  • Sıvı yağ ile yağlanmış yuvarlak yada dikdörtgen borcama yayın. üstüne küçük parçalar halinde tereyağ koyun.
  • Tavada soğanı biraz kavurun. Ardından mantarları tavaya alın. Tavanın kapağını kapatmayın ki mantarlar sulanmasın. Mantarlar kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesi ve baharatları ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  • Mantarlı harç kavrulduktan sonra patatesin üstünü örtecek şekilde yayın.
  • Rendelenmiş kaşarıda üstüne yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa