Perşembe, Mayıs 25, 2006

PATATESLİ SARMA BÖREK

Ispanaklı gül böreği ile patatesli sarma böreğimiz İsmigül'den. Patatesleri haşlarken kabuklarını soyup dörde bölüp biraz su ve tuzla haşlayın, daha çabuk ve kolay haşlanıyor..

Malzemeler
  • 8 adet orta boy patates
  • 2 baş soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • tuz, karabiber
  • kırmızı toz -pul biber

Yapılışı

  • Soğanları doğrayın, sıvı yağda rengi sararana kadar kavurun.
  • Haşlanan patatesleri ezin içine kavurduğumuz soğanı ve baharatları koyup karıştırın.
  • Ayrı bir kapta süt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırın.
  • Yufkayıda ortadan ikiye kesin, sütlü sosu kaşıkla gezdirin, patatesli harcı yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpin.
  • Geniş tarafından başlayarak uzun olarak rulo yapın. Tepsinin ortasından başlayıp rulo yapın. Kalan sosu böreğin üstüne dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dk pişirin.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa