Perşembe, Mayıs 25, 2006

SARMA


Sarma ve kakaolu cevizli kekimiz reyhan ablamızdan. Hani derler ya "yatıya giderim" diye, hakikaten sarma için ben yatıya bile giderim. Reyhan abla pıtır pıtır iki dakikada kalem gibi sarıyor... Kışın salça, yazın domates kullanıyormuş.

Malzemeler
  • 1 kilo Yaprak
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça yada3 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz-karabiber
  • Kırmızı toz biber-pul biber
  • 1 adet limon

Yapılışı

  • Geniş yayvan bir tencereye su doldurup, kaynatın. Yaprakları su kaynamaya başlayınca içine salın. Yaprakların rengi sararana kadar haşlayın.
  • Bu arada pirinci hiç kavurmadan içine soğan, salça ve sıvı yağı ekleyip çiğden yaprakları sarın.
  • Tencereye dizin, aralarına limon dilimleri yerleştirin. Üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin, kısık ateşte kaynatın.
  • Eğer sarmalar pişmemişse, suyunuda çekmişse azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Ocaktan indirmeye yakın yani 5 dakika kadar önce sarmaların üstüne 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin. Sarmaların daha parlak görünmesini sağlıyor


0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa