Pazartesi, Mayıs 01, 2006

SOSLU TAVUK

Bundan 1 sene kadar önce bu soslu tavuğu görümcem yapmıştı. Çok beğenmiştim fakat hiç denememiştim. Pazar günü görümcemi arayıp tarifi aldım, bugüne kısmetmiş yapmak. Görümcem salça ile birlikte domatesde(tavada domatesi hafif kavurarak) kullanıyormuş sosun içine ama ben koymadım.

Malzemeler
  • 6 tane tavuk budu
  • 6 tane milföy hamuru
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • yarım su bardağı kaşar

Yapılışı

  • Tavukları haşlayın ve soğumaya bırakın.
  • Milföy hamurunu merdaneyle açın. Tavuk budunun etrafını saracak kadar.
  • Tavukları milföye sarın. Tavukların uç kısımları yanmasın diye folyo ile sarın.
  • Diğer tarafta yoğurt, tuz ve salçayı karıştırın. Milföylerin etrafını bu sosa bulayın. Tabii bolca her tarafını sarsın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına atın. Pişmesine yakın üzerlerine kaşar serpin. Tekrar fırına atın. Kaşarlar eriyene kadar fırında tutun.

6 Yorum:

saat: 5:55 ÖÖ , Anonymous Ferda dedi ki...

maharetlim yok mu yeni tarifler ? bakıyorum sitene hergün. soslu tavukta kaldık - e hadi pişir bişeyler artık aç kaldı millet:P

 
saat: 9:09 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»

 
saat: 9:20 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

 
saat: 10:16 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

 
saat: 10:18 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»

 
saat: 10:26 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa