Salı, Haziran 27, 2006

FIRINDA KÖFTELİ PATLICAN KEBABI


Sağlıklı bir kebap ne köfteyi nede kullandığım sebzeleri yağda kızartmıyorum. Hepsini çiğden fırına veriyorum. Hem kızartmayla uğraşıp etraf batmıyor hemde patlıcanlar kızarmadığı için yağ çekmiyor. O yüzden böyle fırın yemeklerini çok seviyorum. Yazın rahatlıkla yapabileceğiniz bir kebap türü.
Malzemeler
  • 4 orta boy patlıcan
  • 4 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 350 gr. kıyma
  • 3 orta boy domates
  • 4-5 sivri biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • tuz, karabiber ve köfte baharat

Yapılışı

  • Patlıcanları alaca soyarak kalın yuvarlak dilimler halinde kesin. Tuzlu suda yarım saat bekletin. Yıkayıp, kurulayın.
  • Kıymanın içine soğanı, ekmek içini, tuz, karabiber ve köfte harcını ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın.
  • Patlıcan dilimlerini yağlanmış fırın kabına alın. Üzerine sıvı yağ gezdirin ve harmanlayın.
  • 2 patlıcan dilimi bir köfte olmak üzere hafif yatık bir şekilde tepsiye dizin. 220 derecelik fırında hafif üzerleri pembeleşene kadar kızartın.
  • Tepsiye fırından alın. Patatesleri kalın yuvarlak dilimler halinde kesin. Patlıcan ve köfte aralarına patatesleride dizin.
  • Salçayı 1,5 su bardağı su ile inceltin içine sarımsakları, tuz ve karabiberi ekleyin yemeğin üstüne gezdirin. Domates dilimleri ve sivri biberler ile üstünü süsleyin.
  • Tepsinin üstünü alüminyum folyo ile kapatarak ikinci kez yemeği fırına atarak pişirin.
  • Patatesler piştikten sonra folyoyu açın ve üstünü hafifce kızartın.

3 Yorum:

saat: 2:57 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Arkadaşım çok güzel görünüyor ellerine sağlık acaba patateside beraber atsak nasıl olur ayrıca patates patlıcandan daha geç pişmiyomu ya kafam karıştı valla

 
saat: 4:17 ÖS , Blogger Maharetlim dedi ki...

Teşekkür ederim güzel iltifatların için, patates, köfte ve patlıcana göre çok daha çabuk piştiği için daha sonra koyman gerekiyor.

 
saat: 6:55 ÖS , Anonymous bursadan dedi ki...

şuan yapıyorum inşallah güzel olursa iftar menüsü olarak misafirlerime de sunacağım, teşekkürler tarif için, ben yeni evliyim, inşallah maharetli olurum bu güzel tariflerle

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa