Pazartesi, Haziran 26, 2006

KARIŞIK KIZARTMA


Yazın en çok özlediğim kızartma türü karışık kızartma. Bazen evde sebzeler tek tük artar ne yapacağım bunları diye asla düşünmem, hemen bu karışık kızartmayı yaparım. Ama çok güzel oluyor... Hepsini aynı yağda kızartabilirsiniz yalnız ilk önce patatesi daha sonra kabak ve diğerlerini kızartmanızı tavsiye ederim. Çünkü kızartma yağı renk değiştirmeye başlıyor.
Malzemler
  • 4 orta boy patates
  • 3 patlıcan
  • 2 kabak
  • 3 orta boy domates
  • 10 tane yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı yoğurt

Yapılışı

  • Tüm sebzeleri patates, patlıcan, kabak ve biberi küp küp doğrayın. Ve hepsini ayrı ayrı yağ dolu tencerede kızartıp, aynı kaba alın.
  • Domatesi rendeleyip küçük ayrı bir tencerede kavurun. Onuda kızartmaların üstüne dökün
  • Sarımsakları rendeleyin. Kızartmalar ılınmaya başladıktan sonra yoğurtu ekleyin ve hepsini harmanlayıp, pul biber ile süsleyin.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa