Çarşamba, Haziran 14, 2006

PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA


Genelde çubuk makarnayla yapılan fırın makarnaları ben evde hangi çeşit varsa onu kullanıyorum. Bu yaptığım kısa kalem denilen makarna çeşidi. Tarifde 3 yumurta yazıyordu fakat ben çok ağır olur diye sadece beşamel sosa 1 tane yumurta kattım okadar.
Malzemeler
  • 1 paket makarna (ben yarısından biraz fazla yani 3/2 sini kullanıyorum.)
  • yarım demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 250 gr peynir (isteğinize göre her çeşit kullanabilirsiniz.)

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • tuz
  • 1 yumurta (ılıdıktan sonra)

Yapılışı

  • Makarnayı diriliğini kaybedene kadar sıvıyağlı ve tuzlu suda haşlayın.
  • Ayrı bir yerde beşamel sosu hazırlayın. 1 çorba kaşığı tereyağ, 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile unu kavurun. 5 dk kadar kavurma işleminden sonra soğuk sütü ve tuzu ilave edin. Devamlı karıştırarak 5 dk kadar kaynatın. Ilıdıktan sonra 1 yumurta ekleyin ve hızla karıştırın.
  • Haşlanan makarnayı süzdükten sonra sıvı yağ ile makarnayı yağlayın, içine ince kıyılmış maydanozu, peyniri ve hazırladığımız beşamel sosun yarısını makarnaya ekleyin.
  • Yağlanmış dikdörtgen borcama makarnayı boşaltın. Beşamel sosun kalan yarısınıda makarnanın üstüne boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa