Perşembe, Temmuz 13, 2006

ÇİKOLATALI YAZ PASTASI


mutfakguncesi.blogspot.com adresinden aldığım bu tarifi bilgisayarıma kayıt etmişim. Dün akşam arkadaşlarımız filiz ve şükrü gelince onlara yapmak nasip oldu. Hiç denemediğim için nasıl olacağı konusunda emin değildim. Ama Şaziye'nin yazdığı gibi tam yazlık bir pasta, dondurma tadında, hafif ve yapımı oldukça pratik. Ben daha pratik olarak çikolata sosunuda hazır aldım. Aslında kendinizde hazırlıyabilirsiniz. Vaktiniz yoksa bir gece önceden hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz ben öyle yaptım.

Malzemeler

  • 2 paket krem şanti
  • 3 paket kakaolu piknik bisküvi
  • 3 paket tadelle
  • 1,5 su bardağı süt
  • çikolata sosu
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı

  • Toz krem şantiyi sütle çırptıktan sonra elinizle küçülttüğünüz bisküvileri içine katın.
  • Çikolatalarıda ince ince kıydıktan sonra karışıma ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra streç film ile kapladığımız kelepçeli kalıbın içine boşaltın.
  • 4-5 saat derin dondurucuda dondurduktan sonra kalıptan çıkarıp üstüne çikolata sosu gezdirin. Hindistan ceviziyle süsleyin.

6 Yorum:

saat: 11:43 ÖÖ , Anonymous filiz dedi ki...

gerçekten harika bir pastaydı en kısa zamanda ben de deneyecem. ellerine sağlık arkadaşım her zamanki gibi çok güzeldi.

 
saat: 11:45 ÖÖ , Blogger Maharetlim dedi ki...

afiyet olsun canım sağol:)

 
saat: 12:03 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

evet gerçekten harika görünüyor... eline sağlık... tabi en güzel pastaları filize yap.. ben sana sorcam.. biz gelsek, bi kuru çay :((

 
saat: 2:32 ÖS , Blogger Maharetlim dedi ki...

aşk olsun benim evime gelipde kuru çayla dönen kimse olmadı:)

 
saat: 5:14 ÖS , Blogger saziye dedi ki...

Maharetlim, tarifi beğendiğinize sevindim, ellerinize sağlık, yiyenlere de afiyet olsun. Sevgiler...

 
saat: 3:47 ÖS , Anonymous keri dedi ki...

ben bu pastayı biraz daha değişik yapıyorum rokokoya benziyor.. bisküvileri biraz daha fazla katıyorum, bir avuç kuru üzüm ve çikolata olarakta sütlü çikolata tercih ediyorum.. mutlaka bir gece öncesinden buzdolabında dondurun. çok leziz ve hafif oluyor afiyet olsun..

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa