Pazartesi, Temmuz 17, 2006

KIYMALI LAZANYA

Benim lazanya yapraklarım küçük ve inceydi o yüzden dört kat yaptım. Kalın olan lazanya yapraklarından kullanacaksanız en fazla 3 kat kullanın. Zaten lazanya paketlerinin arkalarında en fazla kaç sıra kullanılması gerektiği yazıyor. Benim tepsim küçüktü ayrıca. Siz tepsi boyutunuza göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz.
Malzemeler
  • 8 adet lazanya
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar

Kıymalı sos için

  • 4 kaşık sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan
  • 1 havuç
  • 250 gr kıyma
  • 2 domates
  • 1 kaşık salça
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz ve karabiber

Beşamel sos için

  • 2 kaşık tereyağ
  • 2 kaşık un
  • 3 bardak süt
  • tuz

Yapılışı

  • Lazanyaları 10 dk haşlayın ve süzün.
  • Bir yandan soğanı ve kıymayı kavurun. Rendelenmiş havucu koyun 10 dk kadar kavurun.
  • Tuz, karabiber, şeker, salça ve domatesinide ilave edin biraz daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Beşamel sos için yağı kısık ateşte eritin. Unu yağ kızmadan ilave edin ve 2 dk kavurun. Sütü ilave edin ve devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 2 dk kadar daha kaynamaya devam etsin. Tuzunu da ilave ettikten sonra ocaktan alın.
  • Yağlanmış tepsinize lazanyaları yanyana dizin. Üzerine kıymalı sosu sonra beşamel sosu, en sonda kaşar peyniri rendesi serpin. Üzerine tekrar lazanya dizin ve aynı işlemi tekrarlayın. 4 kat olduktan sonra en üste sadece beşamel sos ve kaşar rendesi koyun. 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.


1 Yorum:

saat: 10:21 ÖÖ , Anonymous Adsız dedi ki...

hadi artık yaa sıkıldık aynı resmi görmekten .....

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa