Pazartesi, Temmuz 03, 2006

PATLICANLI TAVUK KANADI

Patlıcanı çok seven hatta patlıcan fanatiği olan eşim, bu tarifi yapmamı istedi. Lezzet dergisinde gördüğümüz bu tarif tavuk kanadıyla yapılıyor. Oldukça basit bir yemek, aynen tarife göre yaptığım bu yemekte bence domates çok fazla geldi. Kendi ölçülerimide malzemelerin yanlarına yazdım İlk yarım saat yemeğin üstünü alüminyum folyo ile kapatıp, diğer yarım saat üstü açık şekilde pişirdim. Arada patlıcanlı kısmı hafifce karıştırdım.

Malzemeler
  • 750 gr. tavuk kanadı
  • 1 kilo patlıcan (bence 4 tane patlıcan yeterli)
  • 5 domates (bence 3 tane yeterli)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz, karabiber

Yapılışı

  • Geniş bir fırın kabına doğranmış soğanları yayın, üstüne 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün.
  • Domates ve patlıcanları küp küp doğrayın. Sırayla ilk önce domatesin yarısını soğanın üstüne, domatesin üstüne patlıcanın yarısını ve diğer yarılarını sırayla koyun.
  • En üstte tavukları dizin tuz ve karabiber dökün.
  • 220 derecelik fırında 1 saat pişirin.

4 Yorum:

saat: 1:04 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım döktürmüşsün yine. Değişik bir yemek hep patlıcanla et yaparız tavuklu yapmak hiç aklımıza gelmez. Bütün malzemeyi çiğden koyunca iyi pişiyormu birde ayrıca su falan koyuyomuyuz. Şimdiden teşekkürler.

 
saat: 1:49 ÖS , Blogger Maharetlim dedi ki...

Sağol canım arkadaşım. Hepsi çiğden konuluyor, iyi pişiyor.Ayrıca su konulmuyor domates yeterince sulanıyor.

 
saat: 4:19 ÖS , Blogger zinyilmaz dedi ki...

Hep fırın yemekler yapa yapa sonunda bana fırın aldırcaksın.Yemek yapmak bu kadar kolaymıydı? Sen olmasan varya fırın yemeklerini çok zor sanacaktım.Sağol.

 
saat: 9:25 ÖÖ , Blogger Maharetlim dedi ki...

canım çok hoşsun... sana en kısa zamanda bir fırın aldıracağım. benim için fırında yemek yapmak daha kolay özellikle yazın ocak başında sıcakta çok zor oluyor. Ayrıcada daha hafif oluyor.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa