Cuma, Ağustos 18, 2006

ÇERKEZ YEMEKLERİNDEN BİR DEMET


Kayınvalidemin haftasonu gittiğimizde bize yaptığı çerkez yemeklerinden çerkez tavuğu, çerkez pastası ve metazın tariflerini sırasıyla vereceğim. Çok leziz olduğunu düşündüğüm yemekleri çerkez olan eşimle evlenmeden önce hiç yemediğim için üzüldüm... Çok leziz yemekleri ve değişik damak tatları olduğunu düşünüyorum.

Çerkez Tavuğu
Çerkez tavuğu, tavuğun istediğiniz her kısmından yapılmakta. Kayınvalidem tavuğun butunu kullanmış.

Malzemeler

  • 1 kilo tavuk butu
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı mısırunu
  • 2 yemek kaşığı acıka
  • 2 su bardağı ceviz içi


Yapılışı

  • Tavukları haşlayın. Haşlanan tavuk suyunun içine bir baş soğan ve sarımsakları doğramadan bütün olarak tuzunuda ekleyerek haşlayın.
  • Ayrı bir tencerede mısırununu kaynamış suya ekleyin ve pelte şekline getirene kadar kaynatın yaklaşık 15 dk.
  • Ocaktan aldığımız mısırunun içine acıkayı ekleyin. Rondonun içine aldığınız mısırunlu karışımı çırpın. Çırparken içine azar azar tavuk suyunu ekleyin, pelte kıvamına gelen mısırununu soğuduktan sonra içine rondoda çekilmiş ceviz içini ilave edin.
  • Tavuklarıda bu sosun içine koyun. Tavada kızdırdığımız yağın içine kırmızı toz biber atıp karıştırın. En son olarak bu yağı tavuğun üstüne gezdirin.

3 Yorum:

saat: 12:09 ÖÖ , Anonymous Adsız dedi ki...

tebrik ederim.gerçekten ilginç ve ilginç olduğu kadarda leziz olduğuna inandığım tarifler vermişsiniz

 
saat: 12:09 ÖÖ , Anonymous obez dedi ki...

yorumu yaban

 
saat: 3:37 ÖS , Anonymous keri dedi ki...

çerkez tavuğunun tadı da yapana göre değişir, arkadaşımın annesinin yaptığı çerkez tavuğu tadı hala damağımda.. denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa