Cuma, Ağustos 04, 2006

FİLİZİN ŞEFTALİLİ PASTASI


Bisküvili bir yaz pastası daha... Gerçekten çok hoş, hafif ve ekşi bir tadı var. Tam yazlık bir pasta. Yapımıda kolay çok güzel olmuş filiz ellerine sağlık...

Malzemeler
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 limon suyu ve kabuğu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su
  • yarım paket sanayağ

Yapılışı

  • Sanayağını tencerede eritin. İçine suyunu koyun. Suyunu koyduktan sonra şeker, nişasta ve limon suyu ile kabuğunu katın. Pişirmeye devam edin.
  • Krema koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra içine yumurta sarısını katın ve güzelce karıştırın. (Filizin sıkı sıkı tembihi kesinlikle yumurtanın beyazından içine kaçırmayın)
  • Dikdörtgen bir tepsinin içine yan yana 3 sıra, üst üste 4 kat olan pastamızın her katına kremamızdan sürün ve ikinci katın ortasına yani pastamızın ortasına denk geliyor dilimlediğimiz şeftalileri yerleştirin.
  • En üstünüde yine kremayla kapatın ve şeftali ile süsleyin.

4 Yorum:

saat: 9:33 ÖÖ , Anonymous obez dedi ki...

tarifini vermeyecekmisiniz

 
saat: 1:06 ÖS , Blogger zinyilmaz dedi ki...

Resimde harika gözüküyor. Tatil dönüşü kesin denicem. Umarım benim elimdende güzel olur. Bu ara bende resmi ilk koyduğunda tarifi yokmu diye dicektim bi baktım tarifi de koymuşsun. obez ben değilim yani :)

 
saat: 3:32 ÖS , Anonymous pembeli dedi ki...

Çok güzel görünüyor., blogunuz çok güzel bende bloguma beklerim sizi linklerime ekliyorum sizde eklerseni sevinirim. Sevgiler

 
saat: 2:52 ÖS , Blogger Maharetlim dedi ki...

blogumu beğendiğiniz için teşekkür ederim linkinizide hemen ekledim.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa