Cuma, Ağustos 18, 2006

METAZ


İçli köfteye benziyor. Eli alışık olmayanların biraz zor yapacağını düşündüğüm bir tarif ama denemeye gerçekten değer.

Malzemeler
  • 4 baş soğan
  • 1,5 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • pulbiber, tuz, karabiber
  • 1 kilo mısırunu
  • 2 su bardağı buğday unu

Yapılışı

İçi için:

  • Soğanı ince ince doğrayın, yağ döktüğünüz tavaya alın ve salçayla beraber kavurun.
  • Soğan soğuduktan sonra içine cevizi ve baharatları ekleyip karıştırın.

Hamuru için:

  • Yaklaşık 1 kilo suyu kaynatın ve mısırunu kaynamış suyun içine tahta kaşıkla karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Koyulaşan ve kaynayan mısırunun altını kapatın ve karıştırmaya devam edin kulak memesi kıvamına gelene kadar tahta kaşıkla karıştırarak soğutun.
  • Soğuduktan sonra için buğday ununu katın ve el ile yoğurmaya devam edin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinde incelterek iç harcını koy ve elinizi devamlı ıslatarak yumurta şeklini verin.
  • Kaynayan bol su içine tuz katın ve metazları tahta kaşığın içine alarak yavaşça suyun içine bırakın.
  • Yalnız tencerenin içinde en fazla 8-10 tane olsun yani çok sık olmayacak şekilde pişirin. Ağır ateşte yaklaşık 20 dk. kaynatın ve sıcak olarak servis yapın.

2 Yorum:

saat: 1:42 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

cevizli metaz tarifini çok beğendim ama birde çerkez peynirinle yapılan tarifini verseydiniz tha viyopsov

 
saat: 1:42 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

cevizli metaz tarifini çok beğendim ama birde çerkez peynirinle yapılan tarifini verseydiniz tha viyopsov

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa