Perşembe, Ağustos 31, 2006

POFUDUK POĞAÇA


İstediğiniz şekli vererek yapacağınız bir poğaça hamuru. Aslında yaş maya ile yapılıyor ama evde kuru maya vardı annem "ikisi arasında hiçbir fark yok kullan"dedi gerçektende çok güzel kabardı. Emel artık dayanamadı ve aradı yayınlamıyacaksan tarifi alayım telefonla:) dedi. Neyse ki telefonla hallettik. Emelciğim ancak yayınlama fırsatı bulabildim...
Malzemeler
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya veya 3 tatlı kaşığı kuru toz maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta (1'sinin sarısı üstüne sürülecek)
  • un

İçi için

  • 1 su bardağı lor
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz
  • yarım su bardağı süt

Yapılışı

  • Mayayı ılık süt ile ıslatın ve kabarıp üstü göz göz olana dek bekletin.
  • Hamuru yoğuracağınız kaba unu dökün. Ortasına çukur açın mayayı, yumurtayı, sıvıyağı, tuzu ve şekeri ekleyin. Süt ile yoğurmaya başlayın.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin üstünü bir bez ile örttükten sonra kabarmaya bırakın. Bu sıcak havalarda kabarması uzun sürmüyor.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirin.
  • Üstü kızaran poğaçaları fırından alın ve aralarını poğaçalar ılıdıktan sonra bıçak ile kesin yalnız tam olarak ikiye bölmeyin.
  • İç harcı için incecik kıyılmış maydanoz, lor ve peyniri karıştırın. Sütüde ilave ettikten sonra poğaçaların arasına sürün.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa