Salı, Eylül 12, 2006

ELMALI TURTA


İçinde elma, ceviz ve tarçın kokusu mükemmel üçlü... Elmanın bollaşmaya başladığı şu günlerde kolayca deneyecebileceğiniz ve fazla vaktinizi almayacak bir tatlı...
Malzemeler
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 125 gr. margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • un

üstü için

  • 3-4 elma
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı kırılmış ceviz
  • pudra şekeri (üstünü süslemek için)

Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ, yumurta, şeker, kabartma tozu, vanilya ve unu karıştırırak güzelce yoğurun. Yarısından biraz daha küçük bir hamur parçasını ayırın ve dondurucuya atın. Donan bu hamuru üstünde kullanacağız.
  • Diğer hamur parçasını yuvarlak borcama elle bastırarak yayın. Hamura kürdan batırınki fazla kabarmasın.
  • Elmaları rendeleyin, şekerle birlikte kendi suyuyla pişirin. Ilıdıktan sonra içine tarçın ve cevizi ekleyin. Hamurun üstüne yayın.
  • Dondurucudaki hamuru da elmaların üstüne rendeleyin. Üstünü tamamen kapatacak şekilde 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  • Sıcakken üstüne pudra şekeri serpin.

4 Yorum:

saat: 10:59 ÖÖ , Anonymous Adsız dedi ki...

mmmmm nefis görünüyor. Acaba bu hamuruda şu üçrenkli börekteki gibi elmalı harcı döküp rulo şeklinde sarıp pişirsek nasıl olur. Fikir verirsen sevinirim...

 
saat: 12:24 ÖS , Blogger Maharetlim dedi ki...

elmalı turtanın hamurunu açmak zor olur bence hiç denemedim ama denenebilir hoş bir görüntüsü olur...

 
saat: 3:37 ÖS , Anonymous pembeli dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

 
saat: 1:42 ÖS , Anonymous keri dedi ki...

elmalı turtayı çok severim.. en kısa zamanda deneyeceğim ayrıca ramazan ayı için bir çok kişiye bu tarifler mükemmel olucak .. ellerine sağlık

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa