Perşembe, Eylül 21, 2006

FİLİZİN ETLİ PATLICAN KEBABI


Hani derler ya eli lezzetli kimisi yapar bu kadar güzel olmaz. Bu eli lezzetli olan nadir insanlardan filizin etli patlıcan kebabı nefisti... İşin sırrı akşamdan hazırlamış yalnızca fırına sürmediğini ertesi günü fırına verdiğini anlattı. O salçalı sarımsaklı sos ete ve sebzelere işleyince çok leziz bir fırın yemeği ortaya çıkmış....

Malzemeler
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 3 adet biber
  • 1 adet büyük domates
  • 2 adet sarımsak
  • yarım kg. kuşbaşı et
  • tuz, kekik, karabiber, pulbiber

Yapılışı

  • Kuşbaşı etimiz önce haşlanır.
  • Patlıcan, biber ve patatesler yemeklik doğrayın (iri iri) ve kızartın.
  • Tepsiye ilk önce etler dizilecek üstüne patlıcan, patates ve en sonda biberleri koyun.
  • Domatesi rendeleyin içine sarımsak ve eti haşladığımız sudan koyun. Bu sosun içine, kekik, karabiber, tuz ve pul biberi koyun. 1-2 dk. kaynatın.
  • Bu sosu yemeğin üzerine koyun ve 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin.

5 Yorum:

saat: 11:46 ÖS , Anonymous dileks dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel bloğunuz var bugün gördüm bloğunuzu görüşmek üzere hsyırlı günler dilerim

 
saat: 2:50 ÖS , Blogger Maharetlim dedi ki...

ziyaretiniz için teşekkür ederim. yeni yorumları okumak beni çok mutlu ediyor.

 
saat: 7:55 ÖS , Anonymous susam dedi ki...

Merhaba tarifleriniz çok güzel elinize emeğinize sağlık hergün yeni yemek siteleriyle tanışmak beni mutlu ediyor yeni lezzetlerle yeni arkadaşlıklar başlıyor.Sizin bloğunuzuda görmek beni sevindirdi güzel tariflerinizde tekrar görüşmek dileğiyle hoşcakalın.Özge

 
saat: 8:59 ÖS , Anonymous pembeli dedi ki...

Ramazan ayınız mübarek olsun, Allah sofranıza bereket ve huzur versin. Sevgiler

 
saat: 2:18 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

yaptım ama hiç güzel olmadı tadı iğrenç bööğğ

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa