Çarşamba, Eylül 06, 2006

HAMSİLİ PİLAV


Dün akşam üstü işyerinde herkes bir hamsili pilav muhabbetine girince dayanamadım ve akşam hamsili pilav yaptım. Bizim gibi hamsili pilav fanatiği olan arkadaşlarımızı da yemeğe çağırınca masada pilavın gelmesini sabırsızlıkla bekleyen beyler olunca resimleri çekmek bir hayli zor oldu...

Malzemeler
  • 1.5 kilo hamsi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 baş soğan
  • 3 su bardağı sıcak su
  • yarım çay bardağı incecik kıyılmış maydanoz

Yapılışı

  • Pirinci ayıklayın ve ılık suda bekletin.
  • Kuş üzümleri saplarını ayıklayın ve ılık suda bekletin.
  • Hamsileri ayıklayın. Başını ve kılçıklarını temizleyin, hamsilerin ortadan ayrılmamasına özen gösterin
  • İş çıkışı yaptığım için pirinç ve kuş üzümü yarım saat kadar suda beklettim. Fakat yeterli geldi.
  • Tereyağ ve sıvıyağı tencereye alın, eridikten sonra ince kıyılmış soğanları kavurun. Pirinci ekleyin onuda kavurun. Aynı pilav yapar gibi. Pirinci kavurduktan sonra suyunu ekleyin.
    İçine kuş üzümünü, tuzunu ve tarçını ekleyin.
  • Pilavımız suyunu çektikten sonra içine maydanoz ve karabiberini ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  • O sırada istediğiniz kabın içini (ben yuvarlak borcam kullandım) yağlayın.
  • Yağlanmış ve tuzlanmış hamsilerimizi bu tepsiye dizin. Tepsinin altını kapadıktan sonra kenarlarınıda hamsilerin yarısı dışarda sallanacak şekilde dizin. Pilavı içine boşaltın ve güzelce pilavı hamsinin içine döşeyin. Kenarlarında sallanan hamsileride pilavın üstüne getirin. Ve en üstünüde hamsi ile kaplayın.
  • Tekrar hamsinin üstüne sıvıyağ dökün. Ve 180 derecelik fırında hamsiler kızarana kadar pişirin.

9 Yorum:

saat: 2:02 ÖS , Blogger zinyilmaz dedi ki...

Harika görünüyor. Eline koluna sağlık. En yakın zamanda denemeye çalışacağım. Hamsiler tazeyken yapmak lazım.Tarif için teşekkürler...

 
saat: 2:05 ÖS , Anonymous obez dedi ki...

bu yemeğin tadına bakanlardan biride benim. aradan 2 gün geçmesine rağmen hala tadı damağımda. hamsili pilav bu kadar mı güzel yapılır diyeceğim yemeğenler bana çok ama çok kızacak sanırım.

 
saat: 4:45 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

obez sonunda konuşmuş arkadaşlar......hafta sonu deneyeceğim bir yemek olacak o mis gibi balık kokusunu duyar gibiyim şimdiden. Tabi balıkların kılçıklarını ayıklayacak birisi olursa o yemek büyük bi zevkle yapılır..)))

 
saat: 5:13 ÖS , Anonymous obez dedi ki...

maharetlim hamsili pilav tarifine hamsi nasıl ayıklanırın tarifinide eklemem gerekecek sanırım

 
saat: 5:18 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

ayıklanırımı ayıklatırımı acaba eklesi gerekiyor....

 
saat: 5:19 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

pardon ayıklatılır olacaktı

 
saat: 5:21 ÖS , Anonymous obez dedi ki...

hamsili pilav yapmak için ayrıca niye hafta sonu bekleniyor anlamadım. hafta sonu balıklar dahamı taze oluyor yoksa hafta sonuna kadar ancak hamsili pilav yapacak birini bulabilirsiniz

 
saat: 10:54 ÖÖ , Anonymous Adsız dedi ki...

sonunda hamsili pilavı yaptım . Gerçekten çok güzel oldu

 
saat: 1:37 ÖS , Anonymous keri dedi ki...

ne oluyor burada hamsi ayıklama yarışması mı var:)) tek kelime ile nefis.. ilk olarak annemin yaptığı ve şimdide kardeşimin yaptığı hamsili pilavı şimdiye kadar yememiş olmak büyük kayıp.. elinize sağlık...

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa