Çarşamba, Eylül 27, 2006

PASTIRMALI YUMURTALI PİDE

Annemin özel menüsünde olan pastırmalı yumurtalı pideyi ilk iftarımız için hazırladı ve bizleri davet etti. Ramazanın ilk iftar davetini bu pideyle yapmak nefisti... Ağır bir pide bu pidenin yanında başka hiçbirşeye gerek yok. Bu pideye istediğiniz şekli verebilirsiniz. Annem dikdörtgen hazırlamış ve bayağı büyük bir pide oldu biraz zor oldu bitirmesi. Beyler bitirdi hatta bayanlardan artan diğer yarılarını bile yediler. Hamuru yuvarlak tek yumurtalı olarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler

Hamuru için
  • 1 kilo un
  • 1 yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ılık su
Üstü için
  • 400 gr pastırma
  • yumurta (isteğe bağlı)
  • tereyağ (hamurun üstüne sürmek için)
  • limon (pidenin üstüne dökmek için)

Yapılışı
  • Yoğurduğumuz hamuru kabarana kadar bekletin. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekli verin.
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sadece hamuru üstüne birşey koymadan atıyoruz. Hamuru pişirin hatta pidenin hamuru kabarıyor. Kabarıklığı çatalla delip indirin.
  • Pişen hamurun üstüne sıcakken tereyağını sürün. Pastırmaları dizin ortası boş kalacak şekilde boş kalan yerlere yumurtaları kırın ve tekrar fırına atın.Yumurtalar pişene kadar fırında tutun. Bu süre herkesin yumurtayı nasıl yediği ile orantılı. Ben pide hamurunu koparıp yumurtaya bandığımda yumurta patlayacak şekilde sevdiğim için fırın başından ayrılmadım. Çünkü yumurta anında anlamadan katılaşıyor.
  • Fırından aldığımız pidenin üstüne yine isteğe bağlı olarak (ben bayılıyorum) hafif limon gezdirerek sıcakken servis yapın


0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa