Çarşamba, Eylül 06, 2006

ÜÇ RENKLİ BÖREK



Sofrada hem çok şık duruyor, hemde lezzetide çok nefis bir börek. Dilimlediğiniz zaman bu güzel görüntü ortaya çıkıyor... Ben tuz ayarını biraz fazla kaçırmışım ayrı ayrı kavurduğumuz için tuzu çok az koyun yoksa fazla geliyor. Tarifi lezzetinizinde blogundan aldım ve ellerine sağlık Başak...

Malzemeler
  • yarım kilo ıspanak
  • 1,5 buçuk su bardağı lor yada peynir
  • 3 tane havuç
  • 3 tane yufka
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 çay bardağı süt
  • nane, kekik, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı

  • Rendelenmiş havucu ve ıspanağı ayrı tencerelerde zeytinyağı ve az tuz ile hafif kavurun.
  • Lor kullanacaksanız içine baharatları ekleyin.
  • Birtane yufkayı bütün olarak bırakın. Diğer yufkaları ikiye bölün. Elinizde 4 tane yarım daire yufka oluyor.
  • Yarım daire olan yufkaların geniş kısımlarına malzemeyi koyun ve yuvarlak tarafa doğru sarın. Üç tane elimizde ince uzun rulo oluyor. Birtane artan yarım yufkamız oluyor onuda parçalayıp yufkaların içine dağıtın.
  • Her yufkanın içine hazırladığımız sütlü-zeytinyağlı karışımı sürün.
  • Bütün olarak bıraktığımız yufkanın içine üç ruloyu koyun. İkisi yanyana üçüncü ise ikisinin üstüne koyun. Ve bütün yufkayıda üç ruloyu saracak şekilde çevirin. Son olarak büyük bir rulo elde edin.
  • Bu ruloyuda yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerinede yumurta sarısı sürüp susam atın. 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Ve piştikten sonra dilimleyin.

2 Yorum:

saat: 4:47 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

mmmmm harika bir börek ramazan da gelmek üzere bence iftar ve sahur sofralarına çok yakışacak bir börek. Hemde yapımı kolay İftar için menülerini de bekliyoruz merakla

 
saat: 1:43 ÖS , Anonymous keri dedi ki...

gerçekten görsellik açıdan mükemmel bir börek, tadı desen ona keza.. farklı ve hoş bir tat arayanlara tavsiye ederim...

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa