Pazartesi, Kasım 06, 2006

ABLAMIN KREMALI ÇORBASI

Kış geldi, hep aynı çorbaları yapmaktan sıkıldım diyenler için yeni bir tarif. Ablamın iftar davetlerinde yaptığı bu çorba lezzetli ve değişik bir tat. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet domates
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay bardağı süt
  • 100 gr. kıyma
  • tuz, karabiber
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağ

Yapılışı

  • Tencereye sıvı yağı ekleyin. Yağın içine çekirdekleri çıkartılmış incecik doğranmış yeşil biberleri katın ve kavurun.
  • Biber kavrulduktan sonra içine kıymayı ekleyin ve kıymayıda kavurun.
  • Kıyma kavrulunca rendelenmiş domatesi ilave edin.
  • Ayrı bir tavada unu, sütle kavurun. Unlu karışımıda kıymalı harca ekleyin ve çorbanın suyunu katın.
  • Çorba kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi ekleyin. Tel şehriyenin pişmesine yakın çorbanın suyundan alın ve kremayı sulandırın. Sulandırılmış kremayı çorbamıza yavaş yavaş ekleyin ve 5 dk. daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa