Salı, Aralık 05, 2006

KREPLİ HAMSİ


Annemin bu krepli hamsi tavası bilmiyorum hiç denedinizmi ama ayrı bir tadı var. Balık severler için değişik bir tarif. Yanınada şöyle güzel bir salata...

Malzemeler
  • 300 gr. hamsi (kılçığı temizlenmiş)
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

  • İlk önce krepi hazırlayın. Yumurtaları çırptıktan sonra içine un, su ve tuzunu karışıtırın. İçinde topak kalmayacak şekilde çırpın.
  • Krepin içine temizlenmiş kılçıkları ayıklanmış hamsileri ekleyin.
  • Yağlanmış tavaya krepli hamsiyi dökün ve kapağını kapatın. Ağır ateşte altı üstü kızarana kadar pişirin.

2 Yorum:

saat: 11:14 ÖS , Anonymous filiz dedi ki...

Ayşe Teyzenin ellerine sağlık.
çok şükür sitede farklı bir şey görebildik. hadi yeni tarifleri bekliyoruz. hergün değişik şeyler görmeye alışmıştık. öyle devam etmesini istiyoruz. sevgiler

 
saat: 9:12 ÖS , Anonymous gülpare dedi ki...

nihayet arkadaşım ne oldu böyle artık o güzel yemeklerini göremiyoruz... Çok değişik bir tarif. Merak ettim acaba nasıl bir tat. Karadenizliler hamsiyi krepte bile kullanmış. Ellerine sağlık annenin. Bidaha bukadar uzatma arayı

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa