Cuma, Aralık 08, 2006

MERCİMEK KÖFTESİ

Mercimekleri haşlamaya başladıktan sonra bir baktım ince bulgurum kalmamış. Benimde bir işe girişirken acaba malzemem tammı değilmi diye bakmam. Direkt işe başlarım. Komşum Nazire sağolsun hemen ondan bir bardak ince bulgur alıverdim ve öylece köftemi hazırlıyabildim.

Malzemeler
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kimyon, karabiber, tuz
  • 1/4 limon

Yapılışı

  • Mercimekleri ve suyu tencereye alın iyice yumuşayana kadar haşlayın. Biraz sulu kalmasına özen gösterin suyu ne kadar çekerse köfteler o kadar kuru olur.
  • İnce bulguru ocaktan aldığımız mercimeklerin içine ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını örtün 10 dk. bekletin.(ben biraz fazla beklettim 20 dk kadar)
  • Tavaya sıvıyağı alın ve soğanlar pembeleşene dek kavurun. Salçayıda ekleyin yarım dakika kadar kavurun.
  • Soğanlı harcı geniş bir kaba alın ve mercimek-bulgur harcını bunun içine boşaltın. İyice soğuduktan sonra maydanoz, yeşil soğan ile baharatlarını ve limon suyu ekleyin. Güzelce harmanladıktan sonra marul ile servis yapın.

2 Yorum:

saat: 10:12 ÖS , Anonymous gülpare dedi ki...

bu güne kadar mercimek köftesi hiç yapmadım.İyi oldu bu tarifi vermen ama arkadaşım ince bulgurmu irmik mi kullanılıyo onu anlamadım. Tarifi anlatırken irmik yazıyo...Bir an önce yapıp yemek istiyorummmmm

 
saat: 9:17 ÖÖ , Anonymous Adsız dedi ki...

yaaaaaaaaaaa hadi artık değiştir şu köfteyiiiiiii

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa