Çarşamba, Aralık 27, 2006

SEBZELİ TAVUK


Bagetin açılmış halini kullanıyoruz bu yemeği yaparken ben satın alırken inceltilmiş açılmış zannederek aldım. Ama tam açılmamış olan bageti açmak için ve inceltmek için biraz uğraştım. O yüzden tam istediğim gibi olmadı. O yüzden alırken kasaba güzelce açtırın ve inceltin, sarması daha kolay oluyor. Şık bir tavuk yemeği, içinde garnitür olduğu için kesildiğinde güzel bir görüntü ortaya çıkıyor.

Malzemeler
  • 1 kilo inceltilmiş tavuk baget
  • Yarım kiloluk garnitür
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz

Yapılışı

  • Salça, yoğurt ve sıvı yağ ile hazırladığınız sosu tavukların hertarafına bulayın.
  • Tavuklarımızı tahtamızın üstüne yayın. Kemik kısmını içine katlayın ve hazır yoksa kendimizinde hazırlıyabileceği bezelye, havuç ve patates garnitürü tavuğun içine koyun ve güzelce sarın.
  • Unladığımız fırın poşetinin içine tavukları yerleştirin. Poşetin üstüne delikler açın. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 45 dk kadar pişirin.
  • Kızaran tavukları patates kızartmasıyla yada pilav ile servis yapın.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa