Pazartesi, Şubat 05, 2007

NİLÜFER'İN GÜN SOFRASINDAN

Pırasalı taçlı börekler


Kıymalı top milföy börekleri

Bu hafta sonu Nilüferlerde toplandık. Kıymalı top milföy böreklerini çok beğendim ve ayrıca yapılışını çok kolay buldum. Dayanamadım ve ertesi gün pazar kahvaltısına yaptım. Pırasalı taçlı böreğinin yapımı ve lezzetinide değişik buldum.

Kıymalı Top Milföy Böreği

Malzemeler
  • 10 adet milföy
  • 200 gr. kavrulmuş kıyma
  • tuz-karabiber

Yapılışı

  • Çözülmüş milföyleri dörde kesin, kare şeklinde 4 adet hamur elde edin.
  • Kıymayı kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Hamurların (milföylerin) ortasına 1 tatlı kaşığı kıymalı harcı koyun ve mantı gibi kapatın.
  • Tepsiyi yağlamayın. Milföylerin kapattığınız kısımları aşağıya gelecek şekilde tepsiye dizin. Üstüne hiçbir şey sürmeden 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

Pırasalı Taçlı Börek

Malzemeler

  • 5-6 adet pırasa
  • yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yufka
  • 3 adet milföy
  • yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı

  • Pırasaları küçük küçük doğrayın özellikle yeşil kısımlarını 1 tane pırasanın sadece beyaz kısmını katın. Soğanla beraber pırasaları kavurun.
  • Kuş üzümlerini ve tuzunu katın.
  • Yufkayı açın hertarafını yağlayın. Zarf gibi katlayın yufkayı her iki tarafı ortada birleşsin. Ortaya kare ile dikdörtgen arası bir yufka çıksın ortasına pırasalı harcı yayın ve yufkayı yuvarlayın.
  • Tepsiye aldığınız yufkaların üstüne dilimlenmiş milföyleri belli aralıklarla yapıştırın taç şeklinde üstünede sıvı yağ sürüp 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.

1 Yorum:

saat: 2:51 ÖS , Anonymous Mine dedi ki...

İkiside müthiş güzel lezzetler... özellikle toplar; yapım kolaylığı,sunum zerafeti ve değişik bir ikram çeşidi olması nedeniyle çok güzel,leziz ve pratik."Acaba yapsam nasıl olur diyenlere" kesinlikle yapın derim.
Sağlık ve afiyette kalın.
Mine

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa