Pazartesi, Şubat 19, 2007

NİLGÜN'ÜN GÜN MENÜSÜ



Milföylü Talaş Böreği
Malzemeler

  • 10 adet Milföy
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 konserve bezelye
  • 1 adet soğan
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Yapılışı

  • Tavukları haşlayın. Soğanı kavurun, didiklenmiş olan haşlanmış tavuğu soğanla beraber kavurun. Bezelyeyi, közlenmiş kırmızı biberi ve baharatları ekleyin biraz daha kavurun.
  • Milföyün bir yüzünü suda ıslatın ve ıslak olan yüzeyi galeta ununa batırın.
  • Kavurulmuş tavuklu harcımızı milföyün içine koyun ve bohça gibi kapatın.
  • Yağlanmış tepsiye ters çevirerek dizin, 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Not: İç malzemeyi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Kıyma, sucuk veya peynirde kullanabilirsiniz.


Tülbent Mantısı

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 200 gr. kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yağ
  • Tuz

Yapılışı

  • Kıymayı soğanla kavurun. Salçasını ve baharatlarını ekleyin.
  • Yufkayı serin üstüne kıymalı harcı yayın, onun üstüne diğer yufkayı serin ve yine kıymalı harçdan yayın yufkamız bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Bu yufkaları rulo haline getirin ve bir tülbente uzunlamasına sarın iki tarafından bağlayın.
  • Kaynamış yağlı, tuzlu suda yufkayı haşlayın. Haşlandıktan sonra yufkaları dilimleyin ve servis tabağına alın.
  • Üstüne sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirin.
  • Domates ve maydonozlarla süsleyin.



Bu cumartesi Nilgün'de toplandık. Çok zevkli bir okadarda hamaratlı arkadaşımın yaptığı gündeki lezzetli yiyeceklerin tariflerini birer birer aktaracağım. Hepsi birbirinden mükemmeldi.

2 Yorum:

saat: 12:06 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

Maharetlim Here a big news for you!...

 
saat: 11:48 ÖS , Anonymous Adsız dedi ki...

mmmm masa çok güzel görünüyor. Gecenin bu saatinde olsada yesem diyorum şu menü. Galiba o gordüğüm güzel şeyde salata. Salatalara bayılırım ve tarifini bekliyorum biranönce:)

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa