Çarşamba, Şubat 28, 2007

SUSAMLI KURABİYE

Çok kolay fakat ve lezzetli bir kurabiye o akşam eve gelince hemen denedim. Gerçekten denemeye değer ve ayrıca kolay kolay bayatlamayan bir kurabiye. Nilgün kurabiyeleri istemeden fazla kızardığını söyledi biraz daha açık renkli olması gerekiyormuş.

Malzemeler
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • susam
  • 1 yumurta sarısı içine akı üzerine
  • un

Yapılışı

  • Toz şeker, sıvı yağ, yumurta sarısı, vanilya, kabartma tozu ve oda sıcaklığındaki margarinle birlikte elenmiş ununuzu ekleyin, yumuşak bir hamur elde edin.
  • Bir kaba yumurtanın akı, ayrı bir kaba susamı koyun.
  • Hamura şekil verdikten sonra hamurun bir yüzeyini yumurta akına ve ardından susama bulayın.
  • 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif pişirin, kurabiyeler kararmayacak.

1 Yorum:

saat: 8:53 ÖÖ , Anonymous obez dedi ki...

ben güne gitmedim ama daha sonra bu kurabiyelerin daha doğrusu şekerli bisküvilerin bizim evde yapılan versiyonlarını yedim mükemmeldi. hatta küçük meryem (3 2) yaşında diş kaşıyıcı olarakda kullandı :) bu bisküvileri herkese tavsiye ederim

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa